Takasuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Takasuo

Takasuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Takasoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 2015 23

v. 2016 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Takasuo on noin sijalla 20 000.

Takasuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Takasuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Takasuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Takasuo

Takasuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Takasuo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 131 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, painanne, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Takasuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Takasuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Takasuontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Takasuo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Такасуо tarkoittaa nimeä Takasuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tacasoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Takasuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Takasuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Takasuo i Finland. Surname Takasuo in Finland.

©Tuomas Salste