Takkumäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Takkumäki

Takkumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Takkumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 2015 25

v. 2016 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Takkumäki on noin sijalla 19 000.

Takkumäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Takkumäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Takkumäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1987–1994

Sana Takkumäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Takkumäki

Takkumäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Takkumäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Takkumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Takkumäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Takkumäentie, Takkumäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Takkumäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таккумяки ("Takkumjaki") tarkoittaa nimeä Takkumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tackumäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Takkumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Takkumaki tai Takkumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Takkumäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Takkumäki i Finland. Surname Takkumäki in Finland.

©Tuomas Salste