Takkunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Takkunen

Takkunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Takkunen.

Takkusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 586 max

v. 2014 581

v. 2015 583

v. 2016 583

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Takkunen on noin sijalla 1 500.

Takkunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Takkunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Takkunen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Takkunen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Takkunen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 49 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Takkusia on 583.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Takkusia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 62 Takkusen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Takkusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alavieska (10 vainajaa), Rovaniemen maalaiskunta (7) sekä Leppävirta (6). Valtaosa asui Pohjois-Suomessa ja Savossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Takkunen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 31.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1926
Lakanneet yritykset
perust. 1980–1989

Sana Takkunen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Takkunen

Takkunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Takkunen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Takkunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Takkunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Takkusentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Takkunen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Takkuset ulkomailla

Ruotsissa Takkunen oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таккунен tarkoittaa nimeä Takkunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tackuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Takkunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Takkunen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: takkunen.com, takkunen.fi, takkunen.net, takkunen.org, takkunen.eu, takkunen.info, takkunen.name, takkuset.com, takkuset.eu, takkuset.fi, takkuset.info, takkuset.name, takkuset.net, takkuset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Takkunen i Finland. Surname Takkunen in Finland.

©Tuomas Salste