Takomo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Takomo

Takomo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Takomoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Takomo on noin sijalla 21 000.

Takomo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Takomo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Takomo osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Takomo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Takomokatu, Takomontie, Takomopolku, Takomotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Такомо tarkoittaa nimeä Takomo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tacomå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Takomo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Takomo, Finland.

©Tuomas Salste