Tala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tala

Tala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 182 max

v. 2014 246

v. 2015 252

v. 2016 254

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tala on noin sijalla 3 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Tala on lyhyt nimi.

Tala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Tala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Tala-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tala-nimisten yleisin asuinpaikka oli Kauhajoki (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1997

Sana Tala esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tala

Tala (paikannimi)Katuosoitteissa

Tala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Talakatu, Talaskatu, Talaskuja, Talaspolku, Talastie, Talatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tala-suku ulkomailla

Ruotsissa Tala oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Tala oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2541326
Tala Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 70 henkeä, joiden sukunimi oli TALA.

Tšekissä Tala oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 146 henkeä, joiden sukunimi oli TALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тала tarkoittaa nimeä Tala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talia Tala tai Talib Tala.

Samankaltaisia nimiä kuin Tala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tala.com, tala.eu, tala.info, tala.net, tala.org, tala.fi, tala.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tala i Finland. Surname Tala in Finland.

©Tuomas Salste