Tall: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tall

Tall on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tall-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 99

v. 2016 100

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tall on noin sijalla 6 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Tall on lyhyt nimi.

Tall on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tall ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tall-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Tall-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1980–1996

Sana Tall esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tall

Tall (paikannimi)Katuosoitteissa

Tall on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tall jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tall esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myras Tallväg, Tallbågen, Tallgatan, Tallgränd, Tallgränden, Tallstigen, Tallvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tall-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tall-suku ulkomailla

Ruotsissa Tall oli 270 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 281 henkeä, joiden sukunimi oli TALL.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 542 henkeä, joiden sukunimi oli TALL.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 72 henkeä, joiden sukunimi oli TALL.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talia Tall tai Talib Tall.

Samankaltaisia nimiä kuin Tall

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tall i Finland. Surname Tall in Finland.

©Tuomas Salste