Talo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Talo

Talo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Talojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 65 max

v. 2014 81

v. 2015 81

v. 2016 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Talo on noin sijalla 7 800.

Talo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Talo on lyhyt nimi.

Talo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Talo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2008

Sana Talo, Talon tai Talot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Talo

Talo (paikannimi)Katuosoitteissa

Talo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Talo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Talo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Talonkatu, Talonpolku, Talonraitti, Talontie, Talopolku, Talotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Talo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Talot ulkomailla

Ruotsissa Talo oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 138 henkeä, joiden sukunimi oli TALO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 169 henkeä, joiden sukunimi oli TALO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli TALO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тало tarkoittaa nimeä Talo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talia Talo tai Talib Talo.

Samankaltaisia nimiä kuin Talo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: talo.com, talo.fi, talo.info, talo.net, talo.org, talo.eu, talo.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Talo i Finland. Surname Talo in Finland.

©Tuomas Salste