Talvitie: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Talvitie

Talvitie on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 800:s suomalainen on Talvitie.

Talviteiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1193 max

v. 2014 1412

v. 2015 1420

v. 2016 1422

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Talvitie on noin sijalla 600.

Talvitie on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Talvitie ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Talvitie on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Talvitie on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Talvitie ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 68 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Talviteitä on 1 422.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Talviteitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 100 Talvitien asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Talviteiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (7 vainajaa), Lapua (6), Virrat (6) sekä Ilmajoki (6). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Talvitie, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 61.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Talvitie, Talvitien tai Talvitiet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Talvitie

Talvitie (paikannimi)Katuosoitteissa

Talvitie on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 63 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Talvitie jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Talvitie esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hehkon Talvitie, Talvitie, Talvitienkuja, Talvitientie, Vanha Talvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Talvitie-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Talvitiet ulkomailla

Ruotsissa Talvitie oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Талвитие ("Talvitije") tarkoittaa nimeä Talvitie. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Talfwitie on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Talvitie olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talvi Talvitie.

Samankaltaisia nimiä kuin Talvitie

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: talvitie.fi, talvitie.info, talvitie.net, talvitie.org, talvitie.com, talvitie.eu, talvitie.name, talvitiet.com, talvitiet.eu, talvitiet.fi, talvitiet.info, talvitiet.name, talvitiet.net, talvitiet.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Talvitie i Finland. Surname Talvitie in Finland.

©Tuomas Salste