Tammela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tammela

Tammela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Tammela.

Tammela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 732 max

v. 2014 822

v. 2015 834

v. 2016 831

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tammela on noin sijalla 1 100.

Tammela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tammela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tammela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tammela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tammela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tammela-nimisiä on 831.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Tammela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 56 Tammelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tammela-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 vainajaa), Sortavalan maalaiskunta (4) sekä Kauhajoki (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tammela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 46.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Tammela, Tammelan tai Tammelat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tammela

Tammela (paikannimi)Katuosoitteissa

Tammela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 130 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tammela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tammela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tammela, Tammelan aluevarasto, Tammelan puistokatu, Tammelankatu, Tammelankuja, Tammelanmutka, Tammelanrinne, Tammelantie, Tammelantori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tammela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tammelat ulkomailla

Ruotsissa Tammela oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таммела tarkoittaa nimeä Tammela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tam Tammela.

Samankaltaisia nimiä kuin Tammela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tammela.com, tammela.net, tammelat.com, tammela.eu, tammela.fi, tammela.info, tammela.name, tammela.org, tammelat.eu, tammelat.fi, tammelat.info, tammelat.name, tammelat.net, tammelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tammela i Finland. Surname Tammela in Finland.

©Tuomas Salste