Tampio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tampio

Tampio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tampioiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 421 max

v. 2014 384

v. 2015 382

v. 2016 376

v. 2017 365

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tampio on noin sijalla 2 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tampio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tampio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tampio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 110 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tampio-nimisiä on 365.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1921

Tampio-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Tampion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tampioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuhmo (17 henkeä) sekä Kajaani (3). Valtaosa asui luovutetussa Karjalassa ja entisessä Oulun läänissä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tampio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Tampio

Tampio (paikannimi)Katuosoitteissa

Tampio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tampio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tampio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tampionkatu, Tampionkuja, Tampiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tampiot ulkomailla

Ruotsissa Tampio oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тампио tarkoittaa nimeä Tampio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tambiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tampio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tami Tampio tai Tamara Tampio.

Samankaltaisia nimiä kuin Tampio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tampio, Finland.

©Tuomas Salste