Taneli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taneli

Taneli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Taneli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 30

v. 2017 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taneli on noin sijalla 17 000.

Taneli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1941
Yritykset
perust. 1946–2014

Sana Taneli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Taneli

Taneli (paikannimi)

Taneli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Taneli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Taneli

Taneli on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Taneli oli yhtenä etunimenä 6 095 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 460:s mies oli etunimeltään Taneli. Juuri etunimenä Taneli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 30 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (4 730 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1 365).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Танели tarkoittaa nimeä Taneli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tania Taneli.

Samankaltaisia nimiä kuin Taneli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Taneli, Finland.

©Tuomas Salste