Tanhua: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tanhua

Tanhua on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tanhuoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 134 max

v. 2014 209

v. 2015 207

v. 2016 207

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tanhua on noin sijalla 3 700.

Tanhua on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tanhua ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tanhua on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tanhua on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tanhua ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tanhuoita on 207.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1935

Tanhuoita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Tanhuan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tanhua, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1924
Lakanneet yritykset
perust. 1975–2002

Sana Tanhua tai Tanhuan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tanhua

Tanhua (paikannimi)Katuosoitteissa

Tanhua on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tanhua jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tanhua esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tanhuakuja, Tanhuankatu, Tanhuankuja, Tanhuanpää, Tanhuanrinne, Tanhuantie, Tanhuatie, Tanhuavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tanhua-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tanhuat ulkomailla

Ruotsissa Tanhua oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Tanhua oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Танхуа tarkoittaa nimeä Tanhua. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tan Tanhua tai Tania Tanhua.

Samankaltaisia nimiä kuin Tanhua

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tanhua.com, tanhua.fi, tanhua.net, tanhua.org, tanhua.eu, tanhua.info, tanhua.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tanhua i Finland. Surname Tanhua in Finland.

©Tuomas Salste