Tani: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tani

Tani on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tani-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 405 max

v. 2014 369

v. 2015 362

v. 2016 363

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tani on noin sijalla 2 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Tani on lyhyt nimi.

Tani on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tani ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Tani-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Tani-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tani-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sippola (9 vainajaa), Lappee (8), Elimäki (3) sekä Valkeala (3). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tani, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1996

Sana Tani esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tani

Tani (paikannimi)

Tani on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tani jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Tani-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tani

Tani on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Tani oli yhtenä etunimenä 33 miehellä. Sukunimenä Tani on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 363 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (28 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5).

Tani-suku ulkomailla

Ruotsissa Tani oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Tani on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

363308
Tani Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 58 henkeä, joiden sukunimi oli TANI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 856 henkeä, joiden sukunimi oli TANI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 13 henkeä, joiden sukunimi oli TANI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тани tarkoittaa nimeä Tani. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tania Tani tai Tan Tani.

Samankaltaisia nimiä kuin Tani

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tani.eu, tani.fi, tani.info, tani.net, tani.org, tani.com, tani.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tani i Finland. Surname Tani in Finland.

©Tuomas Salste