Tanska: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tanska

Tanska on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tanskojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 258 max

v. 2014 318

v. 2015 326

v. 2016 331

v. 2017 335

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tanska on noin sijalla 2 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tanska on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tanska on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tanska ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tanskoja on 335.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Tanskoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Tanskan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tanskojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Merijärvi (6 henkeä), Kalajoki (5) sekä Vehkalahti (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tanska, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Tanska

Tanska (paikannimi)Katuosoitteissa

Tanska on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tanska jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tanska esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tanskankatu, Tanskanpolku, Tanskantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tanskat ulkomailla

Ruotsissa Tanska oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli TANSKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Танска tarkoittaa nimeä Tanska. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tania Tanska tai Taneli Tanska.

Samankaltaisia nimiä kuin Tanska

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tanska, Finland.

©Tuomas Salste