Tanskanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tanskanen

Tanskanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 700:s suomalainen on Tanskanen.

Tanskasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3013 max

v. 1985 3063

v. 2014 3160

v. 2015 3174

v. 2016 3166

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tanskanen on noin sijalla 250.

Tanskanen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin.

Sanan tanskanen merkitys on 'tanskalainen, danzigilainen'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Tanskanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tanskanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tanskanen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tanskanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tanskanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 1 014 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tanskasia on 3 166.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Tanskasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 128 Tanskasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tanskasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Polvijärvi (81 vainajaa), Juuka (32) sekä Kontiolahti (17). Valtaosa asui luovutetussa Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tanskanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 73.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Tanskanen, Tanskasen tai Tanskaset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Tanskanen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Tanskanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tanskasentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Tanskaset ulkomailla

Ruotsissa Tanskanen oli 140 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Tanskanen oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

316614016
Tanskaset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli TANSKANEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тансканен tarkoittaa nimeä Tanskanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tanscain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tanskanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tan Tanskanen tai Tania Tanskanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tanskanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tanskanen.com, tanskanen.eu, tanskanen.fi, tanskanen.org, tanskaset.eu, tanskaset.fi, tanskanen.info, tanskanen.name, tanskanen.net, tanskaset.com, tanskaset.info, tanskaset.name, tanskaset.net, tanskaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tanskanen i Finland. Surname Tanskanen in Finland.

©Tuomas Salste