Tanttinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tanttinen

Tanttinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tanttisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 59

v. 2016 57

v. 2017 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tanttinen on noin sijalla 10 000.

Tanttinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tanttisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Tanttisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1956 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tanttisten yleisin asuinpaikka oli Jyväskylän maalaiskunta (3 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Танттинен tarkoittaa nimeä Tanttinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tantin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tanttinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tania Tanttinen tai Taneli Tanttinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tanttinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tanttinen, Finland.

©Tuomas Salste