Tapani: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tapani

Tapani on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tapanien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 310 max

v. 2014 322

v. 2015 319

v. 2016 320

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tapani on noin sijalla 2 500.

Tapani on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tapani ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tapani on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tapani on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tapani ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tapaneja on 320.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1921

Tapaneja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Tapanin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tapanien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Enontekiö (3 vainajaa), Lahti (3) sekä Laitila (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tapani, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2007

Sana Tapani, Tapanin tai Tapanit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tapani

Tapani (paikannimi)Katuosoitteissa

Tapani on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tapani jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tapani esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tapani Löfvingin katu, Tapaninkatu, Tapaninkuja, Tapaninpolku, Tapanintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tapani-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tapani

Tapani on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Tapani oli yhtenä etunimenä 137 688 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 20:s mies oli etunimeltään Tapani. Juuri etunimenä Tapani onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 320 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (133 370 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (4 318).

Tapanit ulkomailla

Ruotsissa Tapani oli 183 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 267 henkeä, joiden sukunimi oli TAPANI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тапани tarkoittaa nimeä Tapani. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tapio Tapani.

Samankaltaisia nimiä kuin Tapani

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tapani.com, tapani.fi, tapani.info, tapani.net, tapani.org, tapani.eu, tapani.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tapani i Finland. Surname Tapani in Finland.

©Tuomas Salste