Tapojärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tapojärvi

Tapojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tapojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 112

v. 2015 111

v. 2016 114

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tapojärvi on noin sijalla 6 000.

Tapojärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tapojärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1933–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1970–1996

Sana Tapojärvi tai Tapojärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tapojärvi

Tapojärvi (paikannimi)

Tapojärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tapojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Tapojärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tapojärvet ulkomailla

Ruotsissa Tapojärvi oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тапоярви ("Tapojarvi") tarkoittaa nimeä Tapojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tapoierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tapojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tapojarvi tai Tapojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tapio Tapojärvi.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tapojarvi.com, tapojarvi.fi, tapojarvet.com, tapojarvet.eu, tapojarvet.fi, tapojarvet.info, tapojarvet.name, tapojarvet.net, tapojarvet.org, tapojarvi.eu, tapojarvi.info, tapojarvi.name, tapojarvi.net, tapojarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tapojärvi i Finland. Surname Tapojärvi in Finland.

©Tuomas Salste