Tarkanmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tarkanmäki

Tarkanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tarkanmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarkanmäki on noin sijalla 14 000.

Tarkanmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tarkanmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tarkanmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tarkanmäki

Tarkanmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Tarkanmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tarkanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tarkanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tarkanmäki. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tarkanmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тарканмяки ("Tarkanmjaki") tarkoittaa nimeä Tarkanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Targanmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tarkanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tarkanmaki tai Tarkanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tarkko Tarkanmäki tai Tara Tarkanmäki.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tarkanmäki i Finland. Surname Tarkanmäki in Finland.

©Tuomas Salste