Tarkiainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tarkiainen

Tarkiainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 500:s suomalainen on Tarkiainen.

Tarkiaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1171 max

v. 2014 1226

v. 2015 1231

v. 2016 1225

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarkiainen on noin sijalla 700.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Tarkiainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Tarkiainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tarkiainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tarkiainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tarkiainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tarkiainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 160 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tarkiaisia on 1 225.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1938

Tarkiaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 69 Tarkiaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tarkiaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Juva (20 vainajaa), Pieksämäen maalaiskunta (11) sekä Helsinki (11). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Savossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tarkiainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 43.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2000

Sana Tarkiainen tai Tarkiaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tarkiainen

Tarkiainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tarkiainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tarkiainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tarkiainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tarkiaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tarkiainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tarkiaiset ulkomailla

Ruotsissa Tarkiainen oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Tarkiainen oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Tarkiainen on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1225286
Tarkiaiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таркиайнен tarkoittaa nimeä Tarkiainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Targiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tarkiainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tarkko Tarkiainen tai Tara Tarkiainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tarkiainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tarkiainen.com, tarkiainen.eu, tarkiainen.fi, tarkiainen.net, tarkiainen.info, tarkiainen.name, tarkiainen.org, tarkiaiset.com, tarkiaiset.eu, tarkiaiset.fi, tarkiaiset.info, tarkiaiset.name, tarkiaiset.net, tarkiaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tarkiainen i Finland. Surname Tarkiainen in Finland.

©Tuomas Salste