Tarkkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tarkkala

Tarkkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tarkkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 82 max

v. 2014 90

v. 2015 87

v. 2016 87

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarkkala on noin sijalla 7 400.

Tarkkala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tarkkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tarkkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tarkkala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Tarkkalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1975–1991

Sana Tarkkala tai Tarkkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tarkkala

Tarkkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Tarkkala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tarkkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tarkkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tarkkalankuja, Tarkkalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tarkkala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тарккала tarkoittaa nimeä Tarkkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tarcala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tarkkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tarkko Tarkkala tai Tara Tarkkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Tarkkala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tarkkala.fi, tarkkala.com, tarkkala.eu, tarkkala.info, tarkkala.name, tarkkala.net, tarkkala.org, tarkkalat.com, tarkkalat.eu, tarkkalat.fi, tarkkalat.info, tarkkalat.name, tarkkalat.net, tarkkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tarkkala i Finland. Surname Tarkkala in Finland.

©Tuomas Salste