Tarmo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tarmo

Tarmo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tarmojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 62

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tarmo on noin sijalla 9 700.

Tarmo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tarmo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tarmo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tarmoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Tarmon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Tarmo tai Tarmon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tarmo

Tarmo (paikannimi)Katuosoitteissa

Tarmo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tarmo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tarmo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tarmokatu, Tarmonkatu, Tarmonkuja, Tarmonpolku, Tarmontie, Tarmovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tarmo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tarmo

Tarmo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Tarmo oli yhtenä etunimenä 5 149 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 500:s mies oli etunimeltään Tarmo. Juuri etunimenä Tarmo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 61 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (4 344 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (805).

Tarmot ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 13 henkeä, joiden sukunimi oli TARMO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тармо tarkoittaa nimeä Tarmo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tara Tarmo tai Taro Tarmo.

Samankaltaisia nimiä kuin Tarmo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tarmo i Finland. Surname Tarmo in Finland.

©Tuomas Salste