Tasala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tasala

Tasala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tasala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 282 max

v. 2014 300

v. 2015 305

v. 2016 306

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tasala on noin sijalla 2 600.

Tasala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tasala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tasala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tasala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tasala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tasala-nimisiä on 306.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Tasala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Tasalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tasala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sodankylä (8 vainajaa) sekä Vampula (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tasala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1995

Sana Tasala tai Tasalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tasala

Tasala (paikannimi)Katuosoitteissa

Tasala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 98 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tasala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tasala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tasala, Tasalanaukio, Tasalankatu, Tasalankuja, Tasalanpolku, Tasalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tasala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tasalat ulkomailla

Ruotsissa Tasala oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тасала tarkoittaa nimeä Tasala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tasnim Tasala.

Samankaltaisia nimiä kuin Tasala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tasala.com, tasala.fi, tasalat.com, tasala.eu, tasala.info, tasala.name, tasala.net, tasala.org, tasalat.eu, tasalat.fi, tasalat.info, tasalat.name, tasalat.net, tasalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tasala i Finland. Surname Tasala in Finland.

©Tuomas Salste