Tastula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tastula

Tastula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tastula-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 201 max

v. 2014 236

v. 2015 235

v. 2016 236

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tastula on noin sijalla 3 300.

Tastula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tastula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Tastula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Tastulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tastula-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kaustinen (9 vainajaa), Alavus (4) sekä Kannus (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tastula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923–1929
Lakanneet yritykset
perust. 1979–1994

Sana Tastula tai Tastulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tastula

Tastula (paikannimi)Katuosoitteissa

Tastula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tastula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tastula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tastulantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tastula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tastulat ulkomailla

Ruotsissa Tastula oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli TASTULA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тастула tarkoittaa nimeä Tastula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tasnim Tastula.

Samankaltaisia nimiä kuin Tastula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tastula.com, tastula.fi, tastula.eu, tastula.info, tastula.name, tastula.net, tastula.org, tastulat.com, tastulat.eu, tastulat.fi, tastulat.info, tastulat.name, tastulat.net, tastulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tastula i Finland. Surname Tastula in Finland.

©Tuomas Salste