Teerikoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Teerikoski

Teerikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Teerikoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 44

v. 2017 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teerikoski on noin sijalla 12 000.

Teerikoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Teerikoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Teerikosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Teerikoski

Teerikoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Teerikoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Teerikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Teerikoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teerikoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Teerikosket ulkomailla

Ruotsissa Teerikoski oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теэрикоски tarkoittaa nimeä Teerikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tericoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Teerikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teea Teerikoski tai Teemu Teerikoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Teerikoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Teerikoski, Finland.

©Tuomas Salste