Teerimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Teerimäki

Teerimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Teerimäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 119 max

v. 2014 143

v. 2015 147

v. 2016 148

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teerimäki on noin sijalla 4 900.

Teerimäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Teerimäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1916

Teerimäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Teerimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Teerimäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1994

Sana Teerimäki tai Teerimäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Teerimäki

Teerimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Teerimäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 61 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Teerimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Teerimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teerimäenkatu, Teerimäenkuja, Teerimäenpolku, Teerimäentie, Teerimäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Teerimäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теэримяки ("Teerimjaki") tarkoittaa nimeä Teerimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terimäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Teerimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Teerimaki tai Teerimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teea Teerimäki tai Teemu Teerimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Teerimäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: teerimaki.fi, teerimaet.com, teerimaet.eu, teerimaet.fi, teerimaet.info, teerimaet.name, teerimaet.net, teerimaet.org, teerimaki.com, teerimaki.eu, teerimaki.info, teerimaki.name, teerimaki.net, teerimaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Teerimäki i Finland. Surname Teerimäki in Finland.

©Tuomas Salste