Teikari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Teikari

Teikari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Teikarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 410 max

v. 2014 440

v. 2015 431

v. 2016 427

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teikari on noin sijalla 2 000.

Teikari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Teikari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Teikari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Teikari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Teikari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Teikareja on 427.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Teikareja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Teikarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Teikarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vehkalahti (6 vainajaa), Lapua (5), Säkkijärvi (4) sekä Isojoki (4). Valtaosa asui Etelä-Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Teikari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1914
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1996

Sana Teikari tai Teikarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Teikari

Teikari (paikannimi)Katuosoitteissa

Teikari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Teikari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Teikari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teikarinkuja, Teikarinpolku, Teikarinraitti, Teikarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Teikari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Teikarit ulkomailla

Ruotsissa Teikari oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Teikari oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

4271511
Teikarit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тейкари tarkoittaa nimeä Teikari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Teicarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Teikari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teija Teikari tai Teijo Teikari.

Samankaltaisia nimiä kuin Teikari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: teikari.com, teikari.fi, teikari.net, teikari.eu, teikari.info, teikari.name, teikari.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Teikari i Finland. Surname Teikari in Finland.

©Tuomas Salste