Telekäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Telekäinen

Telekäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Telekäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Telekäinen on noin sijalla 17 000.

Telekäinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Telekäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Telekäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Телекяйнен ("Telekjainen") tarkoittaa nimeä Telekäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Telekäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Telekäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Telekainen tai Telekaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teljo Telekäinen tai Tella Telekäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Telekäinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Telekäinen i Finland. Surname Telekäinen in Finland.

©Tuomas Salste