Telkkälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Telkkälä

Telkkälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Telkkälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 87

v. 2016 87

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Telkkälä on noin sijalla 7 400.

Telkkälä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Telkkälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Telkkälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1905–1931
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Telkkälä tai Telkkälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Telkkälä

Telkkälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Telkkälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Telkkälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Telkkälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Telkkäläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Telkkälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Telkkälät ulkomailla

Ruotsissa Telkkälä oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тельккяля ("Telkkjalja") tarkoittaa nimeä Telkkälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Telkkala tai Telkkaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teljo Telkkälä tai Tella Telkkälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Telkkälä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Telkkälä i Finland. Surname Telkkälä in Finland.

©Tuomas Salste