Tella: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tella

Tella on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tella-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 292 max

v. 2014 258

v. 2015 253

v. 2016 253

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tella on noin sijalla 3 100.

Tella on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tella ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tella on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tella on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tella ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 62 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tella-nimisiä on 253.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Tella-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Tellan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tella-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ruokolahti (23 vainajaa), Helsinki (5), Viipuri (3) sekä Puumala (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tella, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1902
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1996

Sana Tella tai Tellan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tella

Tella (paikannimi)

Tella on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tella jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Tella-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tella

Tella on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Tella oli yhtenä etunimenä 47 naisella. Sukunimenä Tella on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 253 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (44 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (3).

Tellat ulkomailla

Ruotsissa Tella oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Tella oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2531110
Tellat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 409 henkeä, joiden sukunimi oli TELLA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 351 henkeä, joiden sukunimi oli TELLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Телла tarkoittaa nimeä Tella. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Telle Tella tai Teljo Tella.

Samankaltaisia nimiä kuin Tella

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tella.com, tella.eu, tella.fi, tella.net, tellat.com, tellat.net, tellat.org, tella.info, tella.name, tella.org, tellat.eu, tellat.fi, tellat.info, tellat.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tella i Finland. Surname Tella in Finland.

©Tuomas Salste