Temmes: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Temmes

Temmes on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Temmeksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 61

v. 2016 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Temmes on noin sijalla 9 800.

Temmes-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Temmes on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Temmes ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1997

Sana Temmes tai Temmeksen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Temmes

Temmes (paikannimi)Katuosoitteissa

Temmes on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Temmes jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Temmes esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Temmeksen kirkkotie, Temmeksen koulutie, Temmeksentie, Temmestie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Temmes-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Temmekset ulkomailla

Ruotsissa Temmes oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теммес tarkoittaa nimeä Temmes. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tempo Temmes.

Samankaltaisia nimiä kuin Temmes

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: temmes.com, temmes.fi, temmes.net, temmes.eu, temmes.info, temmes.name, temmes.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Temmes i Finland. Surname Temmes in Finland.

©Tuomas Salste