Tenho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tenho

Tenho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tenhojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 125 max

v. 1985 129

v. 2014 151

v. 2015 152

v. 2016 152

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tenho on noin sijalla 4 800.

Tenho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tenho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1922

Tenhoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Tenhon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tenhojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 vainajaa) sekä Hausjärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tenho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2004

Sana Tenho tai Tenhon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tenho

Tenho (paikannimi)Katuosoitteissa

Tenho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tenho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tenho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tenhogränden, Tenhonkatu, Tenhonkuja, Tenhonpolku, Tenhontie, Tenhopolku, Tenhotie, Tenhotrappan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tenho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tenho

Tenho on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Tenho oli yhtenä etunimenä 1 884 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 500:s mies oli etunimeltään Tenho. Juuri etunimenä Tenho onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 152 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (1 483 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (401).

Tenhot ulkomailla

Ruotsissa Tenho oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тенхо tarkoittaa nimeä Tenho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tenhikki Tenho.

Samankaltaisia nimiä kuin Tenho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tenho.com, tenho.eu, tenho.fi, tenho.info, tenho.net, tenho.org, tenho.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tenho i Finland. Surname Tenho in Finland.

©Tuomas Salste