Teppola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Teppola

Teppola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Teppola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 85 max

v. 2014 237

v. 2015 238

v. 2016 239

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teppola on noin sijalla 3 300.

Teppola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Teppola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Teppola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Teppola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Teppola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Teppola-nimisiä on 239.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Teppola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Teppolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Teppola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alatornio (6 vainajaa) sekä Kärkölä (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Teppola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1916
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1999

Sana Teppola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Teppola

Teppola (paikannimi)Katuosoitteissa

Teppola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Teppola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Teppola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teppolankuja, Teppolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Teppola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Teppolat ulkomailla

Ruotsissa Teppola oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теппола tarkoittaa nimeä Teppola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teppo Teppola.

Samankaltaisia nimiä kuin Teppola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: teppola.fi, teppola.com, teppola.eu, teppola.info, teppola.name, teppola.net, teppola.org, teppolat.com, teppolat.eu, teppolat.fi, teppolat.info, teppolat.name, teppolat.net, teppolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Teppola i Finland. Surname Teppola in Finland.

©Tuomas Salste