Teräs: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Teräs

Teräs on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Terästen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 382 max

v. 1985 361

v. 2014 406

v. 2015 406

v. 2016 403

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teräs on noin sijalla 2 100.

Teräs on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Teräs ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Teräksiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 71 Teräksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Terästen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Turku (6 vainajaa), Helsinki (4) sekä Lappajärvi (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Teräs, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 56.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2009

Sana Teräs tai Teräkset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Teräs

Teräs (paikannimi)Katuosoitteissa

Teräs on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Teräs jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Teräs esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Teräksenkuja, Teräksentie, Teräsgränd, Teräskaari, Teräskatu, Teräskuja, Teräspolku, Terästie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Teräs-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Teräkset ulkomailla

Ruotsissa Teräs oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теряс ("Terjas") tarkoittaa nimeä Teräs. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Teras tai Teraes, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teri Teräs.

Samankaltaisia nimiä kuin Teräs

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: teras.com, teras.eu, teras.fi, teras.info, teras.net, teras.org, teras.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Teräs i Finland. Surname Teräs in Finland.

©Tuomas Salste