Teräslahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Teräslahti

Teräslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Teräslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 54

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Teräslahti on noin sijalla 11 000.

Teräslahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Teräslahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Teräslahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Теряслахти ("Terjaslahti") tarkoittaa nimeä Teräslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Teräslachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Teräslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Teraslahti tai Teraeslahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Teri Teräslahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Teräslahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Teräslahti i Finland. Surname Teräslahti in Finland.

©Tuomas Salste