Terho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Terho

Terho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Terho.

Terhojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 888 max

v. 1985 849

v. 2014 923

v. 2015 925

v. 2016 928

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Terho on noin sijalla 1 000.

Terho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Terho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Terho on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Terho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Terho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 40 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Terhoja on 928.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Terhoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 96 Terhon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Terhojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Turku (17 vainajaa), Helsinki (8), Vihti (5), Tampere (5) sekä Huittinen (5). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Terho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 77.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Terho tai Terhon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Terho

Terho (paikannimi)Katuosoitteissa

Terho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Terho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Terho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Terhokatu, Terhokuja, Terhonkuja, Terhonpolku, Terhontie, Terhopolku, Terhotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Terho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Terho

Terho on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Terho oli yhtenä etunimenä 2 583 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 100:s mies oli etunimeltään Terho. Juuri etunimenä Terho onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 928 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (2 124 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (459).

Terhot ulkomailla

Ruotsissa Terho oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терхо tarkoittaa nimeä Terho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Terhi Terho tai Tero Terho.

Samankaltaisia nimiä kuin Terho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: terho.com, terho.eu, terho.fi, terho.info, terho.net, terho.org, terho.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Terho i Finland. Surname Terho in Finland.

©Tuomas Salste