Terva-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Terva-aho

Terva-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Terva-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 2015 31

v. 2016 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Terva-aho on noin sijalla 16 000.

Terva-aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Terva-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Terva-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Terva-aho

Terva-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Terva-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Terva-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Terva-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Terva-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Terva-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терва-ахо tarkoittaa nimeä Terva-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwa=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Terva-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tervo Terva-aho tai Terhi Terva-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Terva-aho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Terva-aho i Finland. Surname Terva-aho in Finland.

©Tuomas Salste