Tervaharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervaharju

Tervaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tervaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 18 max

v. 2015 28

v. 2016 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervaharju on noin sijalla 18 000.

Tervaharju-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tervaharju on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tervaharju ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tervaharju

Tervaharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Tervaharju on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tervaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tervaharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervaharju, Tervaharjunkatu, Tervaharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tervaharju-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервахарью tarkoittaa nimeä Tervaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwahariu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tervaharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tervo Tervaharju tai Terhi Tervaharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervaharju

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tervaharju i Finland. Surname Tervaharju in Finland.

©Tuomas Salste