Tervakoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervakoski

Tervakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tervakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 119 max

v. 2014 126

v. 2015 127

v. 2016 127

v. 2017 127

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervakoski on noin sijalla 5 500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tervakoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Tervakosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Tervakoski

Tervakoski (paikannimi)Tervakoski (karttanimi)

Tervakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tervakoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tervakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervakoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tervakosket ulkomailla

Ruotsissa Tervakoski oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервакоски tarkoittaa nimeä Tervakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwacoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tervakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervakoski tai Terhi Tervakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervakoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tervakoski, Finland.

©Tuomas Salste