Tervaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervaniemi

Tervaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tervaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 132 max

v. 2014 206

v. 2015 208

v. 2016 211

v. 2017 211

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervaniemi on noin sijalla 3 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tervaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Tervaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Tervaniemi

Tervaniemi (paikannimi)Tervaniemi (karttanimi)

Tervaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 221 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tervaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tervaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervaniemenkuja, Tervaniemenmutka, Tervaniemenpolku, Tervaniemenraitti, Tervaniementie, Tervaniemi, Tervaniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tervaniemet ulkomailla

Ruotsissa Tervaniemi oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терваниеми ("Tervanijemi") tarkoittaa nimeä Tervaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tervaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervaniemi tai Terhi Tervaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tervaniemi, Finland.

©Tuomas Salste