Tervapuro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervapuro

Tervapuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tervapurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 39 max

v. 2015 41

v. 2016 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervapuro on noin sijalla 13 000.

Tervapuro-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tervapuro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tervapuro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1993–2004

Sana Tervapuro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tervapuro

Tervapuro (paikannimi)Katuosoitteissa

Tervapuro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 71 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tervapuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tervapuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervapuronkatu, Tervapuronkuja, Tervapurontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tervapuro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервапуро tarkoittaa nimeä Tervapuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwapurå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tervapuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tervo Tervapuro tai Terhi Tervapuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervapuro

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tervapuro i Finland. Surname Tervapuro in Finland.

©Tuomas Salste