Tervaskangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervaskangas

Tervaskangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tervaskankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervaskangas on noin sijalla 20 000.

Tervaskangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Tervaskangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Tervaskangas

Tervaskangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Tervaskangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tervaskangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tervaskangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tervaskankaankatu, Tervaskankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Терваскангас tarkoittaa nimeä Tervaskangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwascangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tervaskangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervaskangas tai Terhi Tervaskangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervaskangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tervaskangas, Finland.

©Tuomas Salste