Thors: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Thors

Thors on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Thors-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 112

v. 2014 139

v. 2015 139

v. 2016 140

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Thors on noin sijalla 5 100.

Thors on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Thors ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Thors on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Thors on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Thors ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 50 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Thors-nimisiä on 140.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Thors-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Thors-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Thors-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vaasa (6 vainajaa), Oravainen (6) sekä Vöyri (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Thors, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1951–1996

Sana Thors esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Thors

Thors (paikannimi)Katuosoitteissa

Thors on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Thors jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Thors esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Thorsgränd, Thorsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Thors-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Thors-suku ulkomailla

Ruotsissa Thors oli 228 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Thors oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

14022828
Thors Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 14 henkeä, joiden sukunimi oli THORS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Thorsten Thors tai Thora Thors.

Samankaltaisia nimiä kuin Thors

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: thors.com, thors.eu, thors.info, thors.fi, thors.name, thors.net, thors.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Thors i Finland. Surname Thors in Finland.

©Tuomas Salste