Tiensuu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiensuu

Tiensuu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Tiensuu.

Tiensuiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 544 max

v. 2014 629

v. 2015 632

v. 2016 636

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiensuu on noin sijalla 1 400.

Tiensuu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tiensuu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tiensuu on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tiensuu on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tiensuu ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 62 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tiensuita on 636.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1927

Tiensuita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 41 Tiensuun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tiensuiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Somero (6 vainajaa), Kolari (4) sekä Marttila (4). Valtaosa asui Lapissa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tiensuu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1998

Sana Tiensuu tai Tiensuun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tiensuu

Tiensuu (paikannimi)Katuosoitteissa

Tiensuu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 93 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tiensuu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tiensuu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiensuu, Tiensuugränden, Tiensuun pysäkki, Tiensuunkuja, Tiensuuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tiensuu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiensuut ulkomailla

Ruotsissa Tiensuu oli 171 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Tiensuu on ollut 18 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

63617118
Tiensuut Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тиенсуу ("Tijensuu") tarkoittaa nimeä Tiensuu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tien Tiensuu.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiensuu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tiensuu.com, tiensuu.eu, tiensuu.fi, tiensuu.net, tiensuu.org, tiensuu.info, tiensuu.name, tiensuut.com, tiensuut.eu, tiensuut.fi, tiensuut.info, tiensuut.name, tiensuut.net, tiensuut.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tiensuu i Finland. Surname Tiensuu in Finland.

©Tuomas Salste