Tihveräinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tihveräinen

Tihveräinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tihveräisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 105

v. 2015 106

v. 2016 105

v. 2017 104

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tihveräinen on noin sijalla 6 500.

Tihveräisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2016 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Tihveräinen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Tihveräisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Tihveräisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1926
Yritykset
perust. –2007

Sana Tihveräinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тихверяйнен ("Tihverjainen") tarkoittaa nimeä Tihveräinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tichfweräin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tihveräinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tihverainen tai Tihveraeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tihveräinen, Finland.

©Tuomas Salste