Tiihonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiihonen

Tiihonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 300:s suomalainen on Tiihonen.

Tiihosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2402 max

v. 2014 2387

v. 2015 2385

v. 2016 2375

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiihonen on noin sijalla 350.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Tiihonen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Tiihonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tiihonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tiihonen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Tiihonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tiihonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 180 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tiihosia on 2 375.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Tiihosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 145 Tiihosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tiihosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kangasniemi (36 vainajaa), Kuopio (15) sekä Helsinki (14). Valtaosa asui Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tiihonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 90.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2005

Sana Tiihonen tai Tiihosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tiihonen

Tiihonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Tiihonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tiihonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tiihonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiihosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tiihonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiihoset ulkomailla

Ruotsissa Tiihonen oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийхонен ("Tijhonen") tarkoittaa nimeä Tiihonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijhoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiihonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiihonen tai Tiitus Tiihonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiihonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tiihonen.com, tiihonen.eu, tiihonen.fi, tiihonen.net, tiihonen.org, tiihonen.info, tiihonen.name, tiihoset.com, tiihoset.eu, tiihoset.fi, tiihoset.info, tiihoset.name, tiihoset.net, tiihoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tiihonen i Finland. Surname Tiihonen in Finland.

©Tuomas Salste