Tiikanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiikanen

Tiikanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Tiikasten lukumäärä oli 30 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2017 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийканен ("Tijkanen") tarkoittaa nimeä Tiikanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijcain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiikanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiikanen tai Tiitus Tiikanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiikanen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tiikanen, Finland.

©Tuomas Salste