Tiikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiikko

Tiikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tiikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 15 max

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiikko on noin sijalla 22 000.

Tiikko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Tiikko

Tiikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Tiikko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tiikko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tiikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiikontanhua, Tiikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийкко ("Tijkko") tarkoittaa nimeä Tiikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijckå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiikko tai Tiitus Tiikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiikko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tiikko, Finland.

©Tuomas Salste