Tiikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiikko

Tiikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tiikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 15 max

v. 2015 20

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiikko on noin sijalla 22 000.

Tiikko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tiikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tiikko

Tiikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Tiikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tiikko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tiikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tiikontanhua, Tiikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tiikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийкко ("Tijkko") tarkoittaa nimeä Tiikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijckå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiikko tai Tiitus Tiikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiikko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tiikko i Finland. Surname Tiikko in Finland.

©Tuomas Salste