Tiinanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiinanen

Tiinanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tiinasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 91

v. 2015 93

v. 2016 94

v. 2017 96

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiinanen on noin sijalla 6 900.

Tiinanen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийнанен ("Tijnanen") tarkoittaa nimeä Tiinanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijnain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiinanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tiina Tiinanen tai Tiitus Tiinanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiinanen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tiinanen, Finland.

©Tuomas Salste