Tiiperi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiiperi

Tiiperi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tiiperien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 54

v. 2016 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiiperi on noin sijalla 11 000.

Tiiperi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiiperi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tiiperi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tiiperi

Tiiperi (paikannimi)

Tiiperi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tiiperi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Tiiperi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийпери ("Tijperi") tarkoittaa nimeä Tiiperi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijperj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiiperi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiiperi tai Tiitus Tiiperi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiiperi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tiiperi i Finland. Surname Tiiperi in Finland.

©Tuomas Salste